Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i USA.

Senest opdateret 19-10-2021 08:20

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for USA.

Information om konkrete restriktioner i USA opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål, om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i USA, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for USA.

Information om konkrete restriktioner i USA opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

USA har indført indrejseforbud for personer, der har opholdt sig i Schengen-området (inklusiv Danmark) inden for 14 dage forud for deres indrejse i USA. De 14 dage bliver talt fra den dag, du lander uden for Schengen-området.

Erhvervsrejsendes mulighed for at søge om dispensation for indrejseforbuddet (National Interest Exception) er blevet udvidet i slutningen af maj og juli. I tillæg til erhvervsrejsende, hvis formål med rejsen er at udføre opgaver af betydning for USA's kritiske infrastruktur, kan også erhvervsrejsende, hvis formål er af betydning for betydelig økonomisk aktivitet i USA, søge om dispensation for indrejseforbuddet. Desuden vil dispensationen nu være gældende i 12 måneder og man vil kunne indrejse flere gange på samme dispensation. Find mere information hos U.S. Department of State her og her.

Læs om hvordan du kan søge om dispensation på den amerikanske ambassade i Københavns hjemmeside. Spørgsmål kan rettes til CopenhagenNIV@state.gov. 

Du skal desuden være opmærksom på de amerikanske sundhedsmyndigheders anvisninger vedr. både internationale rejser og rejser internt i USA. Læs mere hos Centers for Disease Control and Prevention.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejseforbuddene forventes løftet for fuldt vaccinerede rejsende fra d. 8. november 2021. Vejledninger om de nye regler til rejsende og flyselskaber er under udarbejdelse. Følg med på det amerikanske udenrigsministeriums hjemmeside travel.state.gov og på de amerikanske sundhedsmyndigheders hjemmeside.

Indtil den 7. november 2021 gælder fortsat følgende:


Indrejserestriktioner

USA har stadigvæk indrejseforbud for personer, der har opholdt sig i Schengen-området (inklusiv Danmark) samt UK (undtaget oversøiske territorier), Irland, Kina, Iran, Sydafrika, Brasilien og Indien inden for 14 dage forud for deres indrejse i USA. De 14 dage bliver talt fra den dag, du lander uden for et område omfattet af indrejseforbuddene. Læs de gældende indrejserestriktioner her.

USA har krav til flypassagerer om enten negativ COVID-test taget inden for tre dage forud for rejsen eller dokumentation for at passageren er blevet rask efter at have haft COVID-19. Læs mere hos Centers for Disease Control. Dette gælder også for vaccinerede rejsende.

Der er flere undtagelser tilknyttet de nuværende indrejseforbud. Læs mere om undtagelserne i denne bekendtgørelse fra Det Hvide Hus. Bekendtgørelsen opregner en række personer, som kan være undtaget fra indrejseforbuddet. Du finder en liste over rækken af personer her (ambassadens oversættelse). Der er givet yderligere mulighed for at opnå dispensation for indrejseforbuddet for bl.a. studerende, visse erhvervsrejsende og journalister. Generelt skal der søges om dispensation for indrejseforbuddet ved en amerikansk repræsentation. Desuden er der ved indrejse i USA fortsat krav om gyldigt visum eller ESTA.

Find mere information hos U.S. Department of State her og her.

Læs om hvordan du kan søge om dispensation for indrejseforbuddet på den amerikanske ambassade i Københavns hjemmeside. Spørgsmål vedrørende de amerikanske indrejserestriktioner kan rettes til CopenhagenNIV@state.gov.

Hvis du rejser til USA, bør du være opmærksom på, at der kan være lokale sundhedsrestriktioner samt indrejse- og opholdsrestriktioner i og mellem delstater og byer. Du bør derfor undersøge pågældende delstatsmyndigheders sundhedsregler.

Det danske coronapas for COVID-19 vaccination

Rejsende, der er undtagede for indrejseforbud, skal fremvise en negativ test taget indenfor 3 dage forud for rejsen eller bevis på at være blevet rask efter at have haft COVID-19 inden for 3 måneder forud for rejsen for at kunne rejse ind i USA. Rejsende, som er vaccinerede, er ikke på nuværende tidspunkt undtaget for hverken indrejseforbud eller restriktioner ved indrejse til USA. Gyldigt certifikat for negativ test kan udskrives fra MinSundhed.dk. Husk at printe testsvaret på engelsk – dokumenter på dansk godkendes ikke.

Læs mere om coronapasset her.

I en række byer og delstater kan der kræves bevis for fuldendt vaccination for at kunne komme ind i offentlige bygninger, restauranter, museer, og. lign. Det bestemmes lokalt hvilke beviser, der godkendes, men det anbefales at medbringe bevis for fuldendt vaccination.

Karantæne- og testregler

De føderale myndigheder anbefaler, at færdigvaccinerede personer efter ankomst til USA fra rejse i udlandet lader sig teste efter 3-5 dage. Færdigvaccinerede personer skal fortsat fremvise enten negativ COVID-test taget inden for tre dage forud for flyrejsen, eller dokumentation for at passageren er blevet rask efter at have haft COVID-19.

De føderale myndigheder anbefaler, at personer, der ikke er færdigvaccinerede,  efter ankomst til USA fra rejse i udlandet går i mindst 7 dages hjemmekarantæne og lade sig teste efter 3-5 dage. Hvis man ikke lader sig teste, skal man gå i mindst 10 dages hjemmekarantæne. Nogle delstater har andre krav om hjemmekarantæne efter indrejse fra udlandet og fra andre delstater, og du bør derfor undersøge de lokale regler, inden du rejser.

Læs mere om test og internationale rejser samt delstatsmyndighedernes sundhedsregler. Her finder du et kort med links til indrejseregler efter destination.

Yderligere spørgsmål kan rettes til ambassaden på wasamb@um.dk eller den amerikanske ambassade i København på CopenhagenNIV@state.gov.

Interne rejserestriktioner

Der er ikke indført interne rejserestriktioner i USA på føderalt plan, men de føderale sundhedsmyndigheder opfordrer personer, der ikke er færdigvaccinerede, til at blive hjemme.

Se de amerikanske myndigheders anbefalinger vedrørende rejser internt i USA.

Nogle delstater har lokale rejserestriktioner. Der kan være krav om at gå i karantæne i op til 10 dage efter indrejse fra udlandet og andre delstater. I nogle tilfælde kan hjemmekarantænen afbrydes eller helt undgås ved negativt COVID-testresultat eller bevis på COVID-vaccination. Du kan finde delstaternes lokale rejserestriktioner ved at bruge sundhedsmyndighedernes Travel Planner.

Se også sundhedsmyndighederne i de enkelte stater.

Transitmuligheder

Det er muligt at rejse i transit gennem USA, dog gælder ovenstående indrejserestriktioner også for transit. Du kan derfor ikke mellemlande i USA, hvis du har opholdt dig i et land omfattet af indrejseforbuddene inden for de seneste 10 dage inden ankomst til USA.

Der er også indført rejserestriktioner på landegrænsen mellem Mexico og USA og på landegrænsen mellem Canada og USA. Det betyder, at udenlandske rejsende kun kan rejse ind i USA ved landegrænsen, hvis de opfylder kriterierne for essential travel. Find mere information hos Department of Homeland Security og og U.S. Customs and Border Protection.

For oplysninger vedr. rejse via Canada, se den danske ambassade i Canadas hjemmeside. For oplysninger vedr. rejse via Mexico, se den danske ambassade i Mexicos hjemmeside.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

De enkelte byer og delstater kan have forskellige krav om brug af mundbind og bevis for fuldendt vaccination i offentlig transport, offentlige bygninger, restauranter, museer, og. lign.  

For at holde dig opdateret om lokale restriktioner, bør du undersøge restriktionerne hos de lokale myndigheder.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Find anbefalinger fra de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Du kan læse mere om andre landes pas- og visumregler.

 

Udrejse af USA

Der er både direkte og indirekte flyruter fra USA til Danmark. Vær opmærksom på at flyruter og afgange kan ændres med forholdsvis kort varsel. Kontakt derfor flyselskabet på forhånd for at bekræfte flyafgangen.
 
SAS har direkte flyruter mellem København og New York, Chicago, San Francisco og Washington DC. Ruter og afgange kan ændres med kort varsel. Find mere information hos SAS

COVID-19-test i amerikanske lufthavne

I flere store amerikanske lufthavne er der testcentre i lufthavnen i området før sikkerhedskontrollen eller meget tæt ved lufthavnen. Mange af disse testcentre er ikke åbne hele døgnet og i nogle tilfælde ikke i weekenden. Der kan desuden være krav om foregående tidsbestilling, og der kan være begrænset testkapacitet. I nogle tilfælde er det ikke muligt at booke en tid online med et dansk telefonnummer og dansk adresse. Find mere information:

Indrejse i Danmark

På coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Mere information

Her kan du finde anbefalinger fra de amerikanske sundhedsmyndigheder samt sundhedsmyndighederne i de enkelte stater.

For oplysninger om lokale testmuligheder, henvises du til sundhedsmyndighederne i den stat, hvor du opholder dig.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden eller et af konsulaterne i USA inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i USA eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

hent app'en rejseklar

app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad du skal vide om sikkerhed på din rejse.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.