Skip to content

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i USA.

Senest opdateret 01-03-2021 08:11
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele USA for at minimere risikoen for smittespredning med nye COVID-19 varianter. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Læs rejsevejledningen for USA.

Information om konkrete restriktioner i USA opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i USA, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

Rejseråd til erhvervsrejse

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele USA. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

USA har indført indrejseforbud for personer, der har opholdt sig i Schengen-området (inklusiv Danmark) inden for 14 dage forud for deres indrejse i USA. De 14 dage bliver talt fra den dag, du lander uden for Schengen-området. Visse erhvervsrejsende kan søge om dispensation for indrejseforbuddet (National Interest Exception). 

Find mere information hos U.S. Department of State:

Læs om hvordan du kan søge om dispensation på den amerikanske ambassade i Københavns hjemmeside. Spørgsmål kan rettes til CopenhagenNIV@state.gov. 

Du skal desuden være opmærksom på de amerikanske sundhedsmyndigheders anvisninger vedr. både internationale rejser og rejser internt i USA. Læs mere hos Centers for Disease Control and Prevention.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

USA har indført indrejseforbud for personer, der har opholdt sig i Schengen-området (inklusiv Danmark) samt UK (undtaget oversøiske territorier), Irland, Kina, Iran, Sydafrika og Brasilien inden for 14 dage forud for deres indrejse i USA. De 14 dage bliver talt fra den dag, du lander uden for Schengen-området.

USA har desuden  indført krav til flypassagerer om enten negativ COVID-test taget inden for tre dage forud for rejsen eller dokumentation for at passageren er blevet rask efter at have haft COVID-19. Læs mere hos Centers for Disease Control.

Der er flere undtagelser tilknyttet indrejseforbuddet. Læs mere om undtagelserne i denne bekendtgørelse fra Det Hvide Hus. Bekendtgørelsen opregner en række personer, som kan være undtaget fra indrejseforbuddet. Du finder en liste over rækken af personer her (ambassadens oversættelse). Der er yderligere givet mulighed for undtagelser for bl.a. studerende, erhvervsrejsende og journalister.

Find mere information hos U.S. Department of State:

Læs om hvordan du kan søge om dispensation for indrejseforbuddet på den amerikanske ambassade i Københavns hjemmeside. Spørgsmål vedrørende de amerikanske indrejserestriktioner kan rettes til CopenhagenNIV@state.gov.

Hvis du rejser til USA, bør du være opmærksom på, at der kan være lokale sundhedsrestriktioner samt indrejse- og opholdsrestriktioner i og mellem delstater og byer. Du bør derfor undersøge pågældende delstatsmyndigheders sundhedsregler.

Karantæneregler

De føderale myndigheder anbefaler, at man efter ankomst til USA fra rejse i udlandet går i mindst 7 dages hjemmekarantæne og lade sig teste efter 3-5 dage. Hvis man ikke lader sig teste, skal man gå i mindst 10 dages hjemmekarantæne. Flere delstater har krav om endnu længere hjemmekarantæne efter indrejse i staten, og du bør derfor undersøge de lokale regler, inden du rejser.

Læs mere om test og internationale rejser samt delstatsmyndighedernes sundhedsregler. Her finder du et kort med links til indrejseregler efter destination.

Yderligere spørgsmål kan rettes til ambassaden på wasamb@um.dk eller den amerikanske ambassade i København på CopenhagenNIV@state.gov.

Interne rejserestriktioner

Der er ikke indført interne rejserestriktioner i USA på føderalt plan, men de føderale sundhedsmyndigheder opfordrer rejsende til at blive hjemme.

Se de amerikanske myndigheders anbefalinger vedrørende rejser internt i USA.

Mange delstater har indført lokale rejserestriktioner. Der kan være krav om at gå i karantæne i 7-14 dage efter indrejse fra udlandet og andre delstater, eventuelt afbrudt ved negativt COVID-testresultat. Du kan finde delstaternes lokale rejserestriktioner ved at bruge sundhedsmyndighedernes Travel Planner.

Se også sundhedsmyndighederne i de enkelte stater.

Transitmuligheder

Det er muligt at rejse i transit gennem USA, dog gælder ovenstående indrejserestriktioner også for transit. Du kan derfor ikke mellemlande i USA, hvis du har opholdt dig i et land omfattet af indrejseforbuddene inden for de seneste 14 dage inden ankomst til USA.

Der er også indført rejserestriktioner på landegrænsen mellem Mexico og USA og på landegrænsen mellem Canada og USA. Det betyder, at udenlandske rejsende kun kan rejse ind i USA ved landegrænsen, hvis de opfylder kriterierne for essential travel. Find mere information hos Department of Homeland Security.

For oplysninger vedr. rejse via Canada, se den danske ambassade i Canadas hjemmeside. For oplysninger vedr. rejse via Mexico, se den danske ambassade i Mexicos hjemmeside.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er ikke indført udgangsforbud i USA på nationalt plan. Der kan dog blive indført lokale udgangsforbud af staterne. 

Find information hos sundhedsmyndighederne i de enkelte stater.

Forsamlingsforbud

Der er ikke indført forsamlingsforbud i USA på nationalt plan. Der kan dog være indført lokale restriktioner. 

Find information hos sundhedsmyndighederne i de enkelte stater.

Mundbind

De amerikanske sundhedsmyndigheder opfordrer til at man bærer mundbind uden for hjemmet.

Det er obligatorisk at bære mundbind for alle rejsende (personer over 2 år) i bl.a. tog, på færger, i busser mellem byer, i offentlig transport, i lufthavne og på kommercielle fly. Læs mere hos Centers for Disease Control.

I nogle stater er der indført krav om at bære mundbind på bestemte steder, f.eks. i fødevarebutikker og apoteker. Find information hos sundhedsmyndighederne i de enkelte stater.

Nedlukning/Genåbning

Der er store forskelle mellem staterne og vi anbefaler derfor, at følge informationen fra lokale myndigheder. 

Find retningslinjer for genåbning fra Det Hvide Hus.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Find anbefalinger fra de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

ESTA

Hvis du ikke kan forlade USA inden dit ESTA udløber, kan du kontakte de lokale immigrationsmyndigheder i det område, hvor du opholder dig, for at anmode om en 30 dages forlængelse. Det kaldes en anmodning om ”satisfactory departure”. Du kan læse om hvor og hvordan du søger hos U.S. Customs and Border Protection. Vi anbefaler, at du forlader USA inden dit ESTA udløber.

Midlertidig suspendering af visse immigrant og ikke-immigrant visa er ophævet

USA's midlertidige stop for ansøgninger om permanent opholdstilladelse til USA (green cards) samt visse typer af visum er ophævet. Du kan finde mere information hos State Department og hos Det Hvide Hus.

Indrejseforbuddet for personer, der har opholdt sig i Schengen-området (inklusiv Danmark) samt UK (undtaget oversøiske territorier), Irland, Kina, Iran, Sydafrika og Brasilien inden for 14 dage forud for deres indrejse i USA er stadig gældende.

Spørgsmål vedr. visum til USA henvises til den amerikanske ambassade i København på CopenhagenNIV@state.gov.

Udrejse af USA

Der er både direkte og indirekte flyruter fra USA til Danmark. Vær opmærksom på at flyruter og afgange kan ændres med forholdsvis kort varsel. Kontakt derfor flyselskabet på forhånd for at bekræfte flyafgangen.
 
SAS har direkte flyruter mellem København og New York, Chicago, San Francisco og Washington DC. Ruter og afgange kan ændres med kort varsel. Find mere information hos SAS.

COVID-19-test i amerikanske lufthavne

I flere store amerikanske lufthavne er der testcentre i lufthavnen i området før sikkerhedskontrollen eller meget tæt ved lufthavnen. Mange af disse testcentre er ikke åbne hele døgnet og i nogle tilfælde ikke i weekenden. Der kan desuden være krav om foregående tidsbestilling, og der kan være begrænset testkapacitet. I nogle tilfælde er det ikke muligt at booke en tid online med et dansk telefonnummer og dansk adresse. Find mere information:

COVID-19-test under mellemlanding i USA

Man skal gennem immigrations- og paskontrol for at komme ud til COVID-19 test-stedet. Dette kræver gyldigt visum eller ESTA. Herefter skal man igennem pas- og sikkerhedskontrol igen for at komme til gaten til næste flyforbindelse. Hvis man har brug for at blive testet under en mellemlanding i USA, skal man derfor være opmærksom på, at både immigrations- og sikkerhedskontrol kan tage forholdsvist lang tid.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Indrejse i Danmark

Med de nye skærpede indrejserestriktioner nægtes udlændinge med bopæl i udlandet som udgangspunkt indrejse i Danmark. Det betyder, at man skal have et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark samt skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test.

Der er endvidere indført et generelt flyveforbud mod transport af passagerer, herunder danske statsborgere, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test taget inden for 24 timer før afgang. Forbuddet gælder flyvninger fra hele verden til alle danske lufthavne. Børn til og med 12 år er undtaget for testkravet, men opfordres til at blive testet. Læs mere her.

Du kan få et overblik over testmulighederne i større transitlufthavne her.

Læs mere om reglerne for indrejse i Danmark hos Politiet.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. 

Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiets hotline vedrørende indrejse i Danmark (+45 7020 6044).

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Mere information

Her kan du finde anbefalinger fra de amerikanske sundhedsmyndigheder samt sundhedsmyndighederne i de enkelte stater.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden eller et af konsulaterne i USA inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i USA eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

 

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.