Skip to content

For Danish Artists travelling to Washington D.C. Mid and West US (Text available in Danish only)

Det praktiske

Økonomisk støtte
Der findes en lang række kunstpuljer, som yder støtte til danske kunstnere i udlandet. Kunst.dk samler alle de støttepuljer, der administreres af Statens Kunstfond, Statens Kunstråd og Kunststyrelsen inden for følgende områder: arkitektur, billedkunst, film, litteratur, kunsthåndværk & design, musik og scenekunst. 

Læs om støttepuljerne her: www.kunst.dk

Find bolig

Boligmarkedet i er stort og forskelligt i de enkelte stater.

Lokale nyhedsaviser (primært Washington Post) har aktuel information om boligmarkedet i og søndagsudgaven har oftest den mest udbyggede boligsektion. Endvidere kan det anbefales at kontakte og anvende en lokal boligagent.

Find bolig på følgende online sites:

Craigslist

Den største og mest brugte boligside er Craigslist. Her opslås konstant nye boliger – både lejligheder, værelser og bofællesskaber. Generelt anbefales det at vente med at søge aktivt til man er ankommet, således at man kan se boligen og kvartererne. Boliger, der opslås på Craiglist kan ofte overtages med det samme, og man skal derfor ofte kunne reagere hurtigt. Andre sider der kan anvendes er:
Trulis.com (ejendomsmæglersite for både, købere, sælgere og lejere) og Zillow.com (søge efter lejlighed, få markedsreporter, lejeråd mv.).

Recidency-ophold, Arbejdsfællesskaber, studios og atelier
Kontakt: Jette Renneberg Elkjær på jetelk@um.dk

Sygesikring
Et dansk sygesikringsbevis er ikke gældende i USA, og det er derfor vigtigt at man forsikrer sig hjemmefra. Der er stor forskel på de danske forsikringsselskaber, så det anbefales at undersøge priser hos forskellige firmaer, da mange ting kan spille ind i forhold til den endelige forsikringspræmie.

Visumregler
Før du rejser til USA skal du sørge for, at du får det rette visum til arbejds- og opholdstilladelse. På den Amerikanske Ambassade i Københavns hjemmeside kan du finde mere information om de forskellige visumtyper, klik her.

Kontakt ambassaden
Email: CopenhagenNIV@state.gov
Telefonnummer: [+45] 33 41 71 00

Arbejdslovgivning og skatteregler

Skattepligt i Danmark i forbindelse med ophold i USA er, påvirket af en lang række individuelle forhold. Derfor anbefales det at søge oplysning direkte hos SKAT såfremt du skal modtage løn for dit arbejde i USA.

workpermit.com kan du læse mere om arbejdslovgivningen i USA.

Danske foreninger/sammenslutninger/netværk

 Der findes derfor en række danske foreninger og netværk:

DABGO – Danes Abroad Business Group Online
Netværket DABGO henvender sig til erhvervsaktive internationale danskere, som ønsker at skabe nye professionelle relationer.
Læs mere her
 
Danish American Society
Danish American Society (DAS) har eksisteret siden 1959 og er en non-profit, ikke-politisk medlemsorganisation. DAS fremmer venskabsrelationer imellem befolkningen i Danmark og i USA igennem en række kulturelle og sociale arrangementer.

Det Danske Netværk i D.C.
Et netværk som gør det muligt at komme i kontakt med andre danskere der bor i D.C, spørge til råds, søge bolig, etc. Meld dig ind i gruppen ved at kontakte: Sara Trab Nielsen snielsen@worldbank.org

Den Danske Sømandskirke i New York
Den Danske Sømandskirke ligger i Brooklyn Heights og danner rammen om et bredt dansk sociale netværk. Kirken ligger hus til en række danske arrangementer, en ugentlig søndagsgudstjeneste på dansk.
Læs mere her