Spring til indhold

Økonomisk Diplomati i USA

USA er Danmarks tredjestørste eksportmarked. Danske virksomheder er stærkt tilstede i USA og bidrager til vækst og beskæftigelse både i USA og Danmark (se fælles DI publikation). Men markedspotentialet er endnu større.

Derfor arbejder ambassaden aktivt for at fremme danske økonomiske interesser i USA. Det sker blandt andet ved, at en væsentlig del af det politiske arbejde fokuseres på danske spidskompetencer i de forskelle sektorer. Ambassadens politiske netværk bruges til at styrke det dansk-amerikanske forhold, fremme fortællingen om Danmark og danske løsninger og dermed åbne døre for danske virksomheder.

Dels retter ambassadens økonomiske diplomati sig mod den amerikanske administration og Kongressen i Washington DC, og dels mod relevante delstater og byer i samarbejde med The Trade Council for Nordamerika.

Vækstråd

Congressional Friends of Denmark

Energi og miljø

Sundhed

Landbrug og fødevarer

Maritime serviceydelser

Forsvarsindustri

Information om usa som marked

The Trade Council har samlet alle sektor- og markedsanalyser på ét website: thetradecouncil.dk.

Derfra er det muligt at downloade alle rapporter, analyser og publikationer, som The Trade Council udarbejder og løbende opdaterer. Det er gratis, men man skal oprette sig som bruger første gang. Markedsinformation om USA kan findes her.

Henvendelser, som ikke drejer sig om en af ovenstående sektorer, kan rettes til en af The trade Councils repræsentationer i USA.