Skip to content

Prime Minister Helle Thorning-Schmidt has announced the next general election in Denmark

5.28.2015  13:21
Prime Minister Helle Thorning-Schmidt has announced the next general election in Denmark. The election will be held on 18 June 2015.
For information in English, please see: The Danish Parliament.

Der afholdes folketingsvalg i Danmark torsdag den 18. juni 2015. Stemmeberettigede borgere i USA kan afgive brevstemme på ambassaden i Washington eller på nærmeste danske repræsentation efter aftale.

 

Brevstemmeafgivning i udlandet

Hvis du opholder dig i udlandet og derfor er forhindret i at stemme i Danmark på valgdagen, kan du i stedet brevstemme på enhver dansk ambassade eller konsulat i udlandet. Det er dog en betingelse, at du er optaget på valglisten.

Der er ikke nogen sidste frist for, hvornår du skal have brevstemt i udlandet, for at din stemme kan blive talt med, men din brevstemme skal være afgivet i så god tid før valgdagen, at den kan nå at blive sendt hjem og være modtaget i din tidligere bopælskommune, inden afstemningen på valgdagen begynder kl. 9.

Husk at medbringe dit danske pas som identifikation. Passet skal også forevises for at få adgang til valgstedet.

Hvem kan brevstemme?

For at kunne deltage i valg i Danmark skal du være optaget på valglisten. Det bliver du uden videre, hvis du på valgdagen har dansk indfødsret, er fyldt 18 og senest 7.-dagen før valgdagen har fast bopæl i riget.

Hvis du er flyttet til udlandet og i forbindelse hermed har frameldt dig folkeregisteret, kan du kun optages på valglisten og deltage i valg i Danmark, hvis du tilhører en af de persongrupper, der uanset udlandsopholdet anses for at have bevaret fast bopæl i riget i valgmæssig henseende. Se nærmere oplysninger om valgret og optagelse på valglisten her: Udlandsdanskeres valgret.

Hvornår kan jeg brevstemme?

·         Ambassaden i Washington holder ekstraordinært åbent for brevstemmeafgivning tirsdag d. 9. juni fra kl. 13:00 til 19:00 uden forudgående aftale. Hvis du ønsker at afgive din brevstemme på et andet tidspunkt, bedes du sende en mail til wasamb@um.dk for at aftale en tid. Sidste rettidige dag for at stemme i Washington er d. 11. juni inden kl. 12:00.

·         Generalkonsulatet i New York: Åben for stemmeafgivelse uden forudgående aftale i almindelig åbningstid (kl. 9-17). Sidste rettidige dag for at stemme i New York er d. 8. juni.

·         Generalkonsulatet i Chicago: Åben for stemmeafgivelse uden forudgående aftale på følgende tidspunkter: Tirsdag den 2. juni 2015 mellem kl. 09:00 og 16:00; Torsdag den 4. juni 2015 mellem kl. 09:00 og 16:00; Tirsdag den 9. juni mellem kl. 09:00 og 16:00

·         De Honorære Konsulater i USA: Kontakt venligst dit nærmeste konsulat direkte for at aftale en tid til at afgive din stemme. Du finder kontaktoplysninger på konsulaterne her: Honorære konsulater.

·         Danish Trade Mission in Atlanta:   Handelskontoret i Atlanta holder åbent for brevstemmeafgivning d. 8. juni fra kl. 12:00 – 19:00. Hvis du ønsker at afgive din brevstemme på et andet tidspunkt, bedes du sende en mail til katlor@um.dk for at aftale en tid.   

·         Innovation Center Denmark, Silicon Valley:   Åben for brevstemmeafgivning d. 8. og 9. juni fra kl. 9:00 – 14:00 samt d. 10. juni fra kl. 9.00-18.00. Onsdag den 10. juni kl. 18.00 serveres valgflæsk – tilmelding til flæsk foregår til manors@um.dk. På selve valgdagen vil der være live-streaming og kringle fra kl 11.00 (mere information følger snarest).   

For yderligere oplysninger om Folketinget og valg i Danmark, se venligst følgende hjemmesider:

 

The Danish Parliament

Parliament Elections

Hvornår er der valg?

Udlandsdanskeres valgret

 Latest news

    See All